Voor de rayonwedstrijden moet de thuisspelende club zelf voor een scheidsrechter zorgen. Iedereen die lid is van Leevoc is verplicht de instaptoets te halen, wat betekent dat iedereen 3e, 4e en 5e klasse wedstrijden kan fluiten. In principe lever je als team een scheidsrechter voor hetzelfde aantal thuiswedstrijden dat je speelt. De scheidsrechterscommissie zorgt ervoor dat de wedstrijden evenredig worden verdeeld. Indien het niet lukt een wedstrijd te fluiten, zorg dan zelf voor vervanging. Mochten er nog vragen zijn over de te fluiten wedstrijden dan kun je ons altijd bellen. Niet zomaar wegblijven dat kost onze vereniging een boete!

Instaptoets

Met ingang van het seizoen 2012-2013 is er een nieuwe licentie, de V6 licentie. Hiermee mag je de wedstrijden van de 3 e, 4e en 5e klasse fluiten. Om deze licentie te krijgen is het voldoende om minstens 16 van 20 meerkeuzevragen uit de zogenaamde instaptoets goed te beantwoorden. Het is de bedoeling dat ieder lid van onze vereniging deze toets maakt. Net als een zaalwachtschema of vlagschema zal er een schema worden gemaakt welke wedstrijden jouw team moet fluiten. Het team besluit zelf wie dat gaat doen.

  • De test kun je hier vinden.
  • De spelregels die gehanteerd worden bij volleybal zijn terug te vinden onder deze link.

Bij e-mailadres scheidsrechterscoördinator kun je invullen: scheidsrechterszaken@leevoc.nl Elk teamlid moet wel zijn of haar relatiecode weten, aangezien deze ook ingevuld moet worden. Deze relatiecode staat op je spelerskaart.

LET OP: wanneer je al een licentie hebt om te fluiten moet je deze test niet doen! Hierdoor raak je die licentie namelijk kwijt!