Leevoc wordt 50 jaar!

Dé Leeuwarder Volleybalclub wordt 50 jaar, oftewel: zij ziet Sarah! En zo’n jubileum laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan én al helemaal niet na twee van zulke gekke jaren. Het is wel weer eens tijd voor een feestje, vinden jullie ook niet?!

Daarom organiseert de jubileumcommissie van Leevoc dit jaar een te gek feest. Een tikkeltje sportief en misschien een tikkeltje ‘out-of-the-comfortzone’, maar vooral heel erg gezellig! We gaan gebruik maken van de faciliteiten en bedrijven die zich hebben verbonden aan onze mooie club, denk aan het beachvolleybalveld, maar ook aan onze hoofdsponsors: Slagerij de Schrans en Eetcafé Het Leven.

Ja, je leest het dus goed: we gaan beachvolleyballen! Gewoon lekker laagdrempelig en gezellig. Liever niet mee doen? We hebben ook genoeg gelegenheid om een lekker drankje te drinken of andere spelactiviteiten te doen (ook voor de kids). We hopen natuurlijk op mooi weer en daarom slingeren we daar rond etenstijd de barbecue aan. In de avond gaan we verder met deel twee, waarbij de voetjes van de vloer gaan. Dit feestje vieren we bij onze nieuwe sponsor Eetcafé Het Leven waar een DJ heerlijke plaatjes gaat draaien. Ben jij er bij op zaterdag 27 augustus?

De dag is dus opgedeeld in twee delen. We hopen dat je natuurlijk bij beide aanwezig bent, maar mocht dat niet lukken dan kun je je ook voor één deel opgeven. We vragen voor deze dag nog een kleine bijdrage, maar je krijgt er een fantastische dag voor terug. Omdat er meerdere opties zijn, hebben we voor alle opties een vaste prijs bepaald.

Optie 1: Barbecue + feest (deel 1 en 2)          = €20,- p.p
Optie 2: Barbecue (deel 1)                                  = €15,- p.p.
Optie 3: Feest (deel 2)                                          = €10,- p.p.
In alle opties zitten ook twee consumpties. Deze mogen bij de barbecue, maar ook bij het feest worden ingeleverd. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. Voor kinderen van 12 tot 18 jaar kost de barbecue € 5,- p.p. Voor de barbecue bieden we ook vega-opties.

Oja, nog even terug naar toen. De datum 22 augustus 1972 staat in de boeken als oprichtingsdatum, maar niet onder de naam Leevoc zoals we ‘m nu kennen. Maar als V.V. Rood-Geel. Deze club was bedoeld als een onderafdeling van de voetbalvereniging Rood-Geel met als doel: sport voor dames. Na vele avonden recreatief volleybal, werd er in 1974 besloten om mee te doen met de volleybalcompetitie van de Nevobo. Een seizoen later werden ook de eerste herenteams ingeschreven. In 1979 had de club eigenlijk niet meer zoveel te maken met de voetbalvereniging Rood-Geel en daarom werd er nagedacht om verder te gaan onder een nieuwe naam. Sinds 1 juli 1982 is de vereniging verder gegaan onder onze huidige naam Leevoc. Even een stukje geschiedenis van de club, want het is goed om deze historie te bewaren en herinneringen levendig te houden. Daarom wordt er ter ere van dit jubileum een prachtig jubileumboek gemaakt: 50 jaar Leevoc. Wim Reimert zal hier zorg voor dragen. Dit schitterende jubileumboek met een luxe hard cover is te krijgen voor € 10,-.

Nog wat praktische zaken op ’n rij:
Datum: Zaterdag 27 augustus 2022
Waar: Beachvolleybalveld (Sportpark Nylân) en Eetcafé Het Leven (Druifstreek 57-59)
Tijden:
14:00 uur – Inloop
14:30 uur – Start beachen, sport en spel
17:30 uur – Start barbecue
19:30 uur – Afronden bij de beachvelden
21:00 uur – Start feest in Eetcafé Het Leven

Opgave voor het jubileum is helaas gesloten. Voor meer informatie kun je ons altijd mailen via jubileum@leevoc.nl.

Groetjes,

Anja, Ayla, Klasine, Tjeerd en Marco